Nederland zit op dit moment in een hele nare situatie. Het coronavirus legt een groot deel van ons leven plat. Ook mantelzorgers hebben te maken met de gevolgen en maatregelen in verband met het virus.

Zo is in een aantal gevallen de formele zorg verminderd en wordt er een nog groter beroep gedaan op mantelzorgers. Maar er zijn ook mantelzorgers die nu niet naar hun dierbaren kunnen gaan. Het voelt als zeer tegenstrijdig voor onze mantelzorgers. Kortom: mantelzorgers hebben het nu extra zwaar.

Mantelzorgelijk is het grootste online platform wat geheel belangeloos wordt uitgevoerd. Wij voorzien meer dan 50.000 mantelzorgers maandelijks van informatie.

Om tegemoet te komen aan alle vragen die er zijn onder mantelzorgers gaan wij de Mantelzorgelijke Hotlijn openen. Vanaf dinsdag, 17 maart is deze te bereiken en het nummer zal gepubliceerd worden op onze website en sociale media. Wij zullen deze mensen zo goed mogelijk voorthelpen en eventueel doorverwijzen.

Daarnaast gaan wij oproepen van mantelzorgers delen op de media. Zo kunnen mantelzorgers een oproep doen om bijvoorbeeld extra hulp te krijgen van betrokken buurtbewoners of anderen.

Maar ook delen wij berichten van mensen die juist ondersteuning willen bieden aan mantelzorgers die op dit moment overbelast dreigen te raken.
Mochten er in uw gemeente mantelzorgers zijn die gebaat zijn bij onze diensten met betrekking tot vragen over het coronavirus en mantelzorg dan adviseren wij u hen door te verwijzen naar onze hotlijn.

Namens:

Aletta Makken
Bestuurslid Mantelzorgelijk