Op de Dag van de Mantelzorg (vrijdag 10 november)zijn zo’n 130 mantelzorgers naar het Alfa-college gekomen. Deze dag staat in het teken van verwennen  en ontmoeten van mede-collega’s. In de Meat & Great staat de koffie en taart klaar.

Voorzitter Edo Staudt is erg blij dat na de vervelende Coronatijd, zoveel mantelzorgers de weg weer hebben gevonden naar deze gastvrije plek, die Alfa-college heet. Fijn dat het Alfa-college dit evenement weer wil huisvesten.  Hij geeft het woord aan  de directeur mevr. Carlijn Molewater de la Rive Box die de dag opent.

Dan is het tijd om te vertrekken naar de workshops en verwensessies, waar de workshopsleiders en studenten de mantelzorgers in de watten leggen.

Voorzien van koffie met een bonbon, starten de workshops: van Staphorster stipwerk tot het maken van kersstal in een koffertje en van bloemschikken tot een lezing over oud Hoogeveen. Verder antiek herkennen, bloemschikken, in de keuken zijn bladerdeeg hapjes gebakken  en chocoladeflikken bereid. Tenslotte  nog de verwensessie schoonheidsverzorging en haarverzorging.

Rond twaalven staat er een goed verzorgde lunch klaar in de Meat & Eat.

Edo Staudt, heeft vroeg op de ochtend een vervelend bericht ontvangen, die gevolgen heeft voor de middagsessie. Henk Busscher is ziek en de Djembé-sessie vervalt. Maar er is een alternatief gevonden.
Het woord is aan wethouder Mark Tuit die het middagprogramma opent. Hij benadrukt hoe belangrijk mantelzorgers zijn, ook wil hij vragen of mantelzorgers mee willen denken en hun input willen leveren m.b.t. het te vormen van beleid.

Over sprookjes gesproken is de interactieve bijdrage, die Else Nobel verzorgt. Er wordt zo ademloos geluisterd, dat je een speld kunt horen vallen. Maar aan alles komt een eind en dan staan de studenten al weer klaar om hapjes en drankjes te serveren. 

Bij het naar huis gaan kregen de mantelzorgers nog een aandenken mee in de vorm van een mok met het opschrift: “Applaus voor jou”

Geweldig fijn dat de 72 studenten, hun begeleiders, overige medewerkers van Alfa-college  zich zo inzetten voor de mantelzorgers, het voelt als een warme deken en zonder hen is de dag van de mantelzorg niet mogelijk.

foto's: CPM Hoogeveen
Om de foto's  hieronder in groter formaat te zien, kunt u op de foto's klikken en via de pijltjes  voor- of achteruit te bewegen