De avond begon met een uitleg over het ontstaan van de Icare-ledenvereniging door Rogier Werkhoven. Deze vereniging heeft inmiddels 320000 leden. De kosten voor het lidmaatschap is € 20,50 per jaar.
"Als lid van deze vereniging heb je vele voordelen. Of het nu acute hulp betreft, boodschappenservice, kapper aan huis, loophulpmiddelen of scootmobiels en vele andere, we kunnen het verzorgen. Maar ook collectiviteitskorting bij zorgverzekeraars. Hierbij proberen we zoveel mogelijk in het basispakket te krijgen”.
Tevens kan door het inschakelen van professionele hulp bij vervangende mantelzorg deze ledenvereniging een betekenisvolle rol spelen. Ook kunnen uitstapjes worden geregeld. In dit verband werd door het CPM aangegeven dat mantelzorg “Vitaal” dergelijke mogelijkheden reeds biedt. Rogier haakte hier positief op in en vroeg of we hierbij voor elkaar iets kunnen betekenen. Op korte termijn zal hiervoor een afspraak worden geregeld.


Vervolgens leidde Claudia Torn in praktische zin de mantelzorgers door de technische snufjes die hulp kunnen bieden aan mensen met beperkingen, dementie of andere fysieke klachten.
Zlimthuis biedt een compleet pakket aan advies en slimme oplossingen op het gebied van comfort en veiligheid, met een gedeeltelijk of volledige huisautomatisering. Bij één druk op de knop kunnen op afstand de apparaten, deuren, rolluiken, licht en gordijnen worden bediend.
Maar ook flexibel inzetbare sensoren die de bewegingen kunnen registreren of aanvoelen dat uw buitenverlichting aan moet in de schemering behoren tot de mogelijkheden. Ook demonstreerde Claudia dat bij het passeren van de kamerdeur de bewoner met een slechter geheugen via een sensor een stem hoort die aangeeft of men bijvoorbeeld de medicijnen nog moet innemen. Sommigen vroegen zich af of je niet veel van techniek moet afweten om met dergelijk apparatuur om te gaan. Zlimthuis zal hiervoor alle begeleiding geven die er voor nodig is.

Na de rondleiding bracht Anja Scholing de mantelzorgers naar een ruimte waar 14 Bellicons minitrampolines stonden opgesteld. Deze zijn uitermate geschikt om in vorm te komen, gewicht te verliezen, je gezondheid te verbeteren, je uithoudingsvermogen te vergroten en je immuunsysteem te stimuleren. We gebruiken bij deze oefeningen al onze spieren.
Op de vraag hoeveel spieren we in het lichaam hadden kwamen uiteenlopende antwoorden, de een zei 50 en anderen 150.
Anja gaf het verlossende antwoord: “We hebben 656 spieren die we op deze trampoline allemaal gebruiken en het is een uitstekend middel voor rugklachten”.
Door regelmatig op de bellicon minitrampoline te slingeren, wordt de bloedcirculatie en het reactievermogen in de bekkenbodem verbeterd. Zowel voor het evenwicht maar ook voor het overgewicht is het een uitstekend middel.
Alle mantelzorgers hebben op deze avond met plezier deze oefeningen gedaan.

Kortom, weer een contactavond om niet te vergeten!

Hieronder de foto's........