Mantelzorgers actief met Djembé 

“Wij zijn blij om ruimte te kunnen bieden om u als mantelzorgers deze verwen-dag mogelijk te maken”.
Dit zei Jan Berend van der Wijk regiodirecteur Alfa-college Hoogeveen, vrijdag 10 november jongstleden bij de opening van de Dag van de Mantelzorg. Hoewel het voor de studenten prachtige leermomenten zijn sprak hij zijn waardering uit voor hun getoonde inzet. Het vergt best veel voorbereiding waar vaak niet aan gedacht wordt. Hij vond het verheugend dat er dit jaar 130 mantelzorgers zich hadden aangemeld. Dat is meer dan vorig jaar.
Hij wenste in het bijzonder de mantelzorgers deze dag veel plezier toe.

Er was keuze uit 14 workshops die allemaal ruim bezet waren.
Rond de middag kwamen de mantelzorgers enthousiast en trots terug met hetgeen ze hadden gemaakt. Daarna werd een lunch opgediend door de studenten van het Alfa-college.

Het bestuur van het Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen organiseert dit evenement in nauwe samenwerking met het Alfa-college, de Stichting Welzijnswerk (SWW), Kaum Ma Ama, Salawaku en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoogeveen.

Het middagprogramma werd geopend door Johan Bosman, directeur van de SWW. Hij vertelde dat sinds vorig jaar de mantelzorgers een breed aanbod aan ontspanning en ontmoetingsactiviteiten hebben met de passende naam: “Mantelzorg-Vitaal”. De opgaven van deze activiteiten is groeiende. Tevens overhandigde hij symbolisch aan Betsie Kats een tasje waarin een boekje “Klein geluk voor de mantelzorger”, brochure van “Mantelzorg Vitaal” en een programma voor de periode 2018, die men na afloop mee naar huis kon nemen.

De pauze-activiteit werd gevuld met “Alfa in Beweging”.

Tot grote verrassing van de mantelzorgers werd de zaal intussen ingeruimd voor 130 drums. Hier werd onder leiding van Henk Busscher een workshop Djembé gegeven.
Er werd op de drums gezamenlijk en zo veel mogelijk tegelijk naar hartenlust geslagen. Velen hadden dan ook na afloop last van de handen, maar voor iedereen was duidelijk dat de mantelzorgers een onvergetelijke dag hebben gehad.  


Zie foto's onder...